ساعت هوشمند
ساعت هوشمند
همه کارتون کارآگاه گجت را با آن ساعت معروفش به خاطر داریم. حتما در دوران کودکی آرزوی همه ما این بوده که ساعتی همانند ساعت کارآگاه گجت داشته باشیم تا بتوانیم کارهای خارق العاده ای با آن انجام دهیم. ساعت هوشمند همان رویای کودکی ماست که امروز به واقعیت بدل شده است.
هرچند که معرفی اولین ساعت هوشمند به سال های دور برمیگردد، اما ساعت هوشمند به شکل امروزی از سال 2010 با نسل اول ساعت هوشمند سونی پایه ریزی شد. روند رشد ساعت هوشمند در طول سال های گذشته هرچند که خیلی سریع نبود، اما امروز به آنچه که باید رسیده است.
پروژه ساعت هوشمند یا همان اسمارت واچ با ورود گوگل به این میدان جدی تر شد. در اوایل سال 2014 گوگل رسماً سیستم عامل اندروید را به گجت های پوشیدنی وارد کرد و با معرفی سیستم عامل Android Wear، همکاران تجاری خود را برای ساخت ساعت هوشمند یاری کرد. در اواخر همین سال بود که اپل هم به تولید ساعت هوشمند روی آورد تا به این صورت جمع بزرگان در میدان ساعت هوشمند جمع شود. در حال حاضر علاوه بر سونی و اپل، نام تمامی بزرگان این صنعت مثل سامسونگ، ال جی، هواوی، موتورولا، ایسوس و ... در لیست سازندگان ساعت هوشمند دیده میشود.
بسیاری از ساعت های هوشمند موجود از جمله ساعت هوشمند شیائومی در بازار از سیستم عامل اندروید ور بهره میبرند. اما اپل در ساعت هوشمند خود که آن را اپل واچ نامیده، از سیستم عامل watchOS استفاده کرده است. ساعت هوشمند فقط محصور به این دو سیستم عامل نیست بلکه سامسونگ نیز با سیستم عامل تایزن، نقش مهمی در این عرصه ایفا میکند. گلکسی Gear S3 یک ساعت هوشمند از سامسونگ است که به سیستم عامل تایزن مجهز شده است.
یکی از نخستین دلایل شکل گیری ساعت هوشمند، دریافت نوتیفیکیشن ها و پیغام ها بر روی آن بود. این ویژگی را در حال حاضر هر ساعت هوشمند یا حتی نیمه هوشمندی در اختیار دارد. اینکه بدون نیاز به باز کردن صفحه گوشی، پیغام ها و اطلاعیه های خود را به سرعت بر روی ساعت هوشمند خود بخوانید حقیقتاً کار بسیار لذت بخشی است.
برخلاف گوشی هوشمند، در ساعت هوشمند، تفاوت چندانی بین ساعت های کمپانی های مختلف وجود ندارد. در واقع مهمترین تفاوت ساعت های هوشمند با یکدیگر به طراحی و ظاهر آنها محدود میشود. یک ساعت هوشمند طراحی اسپورت دارد ولی ساعت هوشمند دیگر از طراحی کلاسیک برخوردار است. در سخت افزارهای ساعت هوشمند نیز تنوع چندانی وجود ندارد. به جز سنسورها که یک ساعت هوشمند را ممکن است برتر از یک ساعت هوشمند دیگر کند.
در ساعت های کلاسیک، شما فقط یک طرح ثابت برای ساعت خود داشتید. اما ساعت هوشمند قابلیت تغییر طرح ساعت را که اصطلاحا به آن Watch Face میگویند دارد. این تنوع یکی از مهمترین مزایای ساعت هوشمند در مقایسه با ساعت کلاسیک است که شما با خرید یک ساعت هوشمند، از صدها و هزاران طرح مختلف استفاده خواهید کرد.
اگر در ساعت های کلاسیک، هر 6 ماه یا یک سال باتری ساعت خود را تعویض میکردید، این ماجرا را فراموش کنید. ساعت هوشمند همانند گوشی هوشمند با معضل همیشگی مصرف بالای باتری همراه است. البته باتری قابل شارژ در هر ساعت هوشمند وجود دارد که معمولا هم به خاطر ظرفیت کم باتری، خیلی سریع شارژ میشود. عموماً یک ساعت هوشمند بین 1 تا 3 روز با هر بار شارژ دوام می آورد که ممکن است این مقدار با مصرف سنگین حتی کمتر از 1 روز و با مصرف سبک به بیشتر از 3 برسد.
ساعت هوشمند توسط بلوتوث به گوشی موبایل متصل میگردد. پس برای دسترسی به تمام امکانات باید همواره در کنار گوشی هوشمند باشد. البته ساعت هوشمند یک گجت نیمه مستقل است. به این معنا که بدون اتصال به گوشی هوشمند، برخی از قابلیت های آن قابل استفاده است. مشاهده ساعت، اعمال تنظیمات، تغییر واچ فیس از نمونه کارهایی است که در هر ساعت هوشمندی بدون نیاز به اتصال به گوشی هوشمند در دسترس است. بسته به نوع ساعت هوشمند و سیستم عامل آن، ممکن است قابلیت های دیگری مثل گوش دادن به موزیک و ... بدون نیاز به گوشی در دسترس باشد.
انتخاب یک ساعت هوشمند از بین صدها ساعت هوشمند موجود در بازار، بسیار دشوار است. در ساعت هوشمند که شاید جنبه زیبایی آن خیلی بیشتر از جنبه زیبایی گوشی های هوشمند اهمیت دارد، مسئله اول در انتخاب همان طراحی است. بسته به استایل و سلیقه، ممکن است یک نفر ساعت هوشمند با طراحی کلاسیک را بپسندد، و نفر دیگر ساعت هوشمند اسپورت را انتخاب کند. برای نمونه اول گلکسی Gear S3 و برای نمونه دوم اپل واچ، بهترین گزینه برای مثال زدن است.
مسئله دیگر امکانات موجود در ساعت هوشمند است. در زمینه امکانات نرم افزاری تفاوت ها چندان زیاد نیست. البته ساعت هوشمند اپل با اکوسیستم iOS سازگاری بیشتری دارد که برای کاربران گوشی های آیفون انتخاب مناسبتری است. همانطور که در بالاتر گفتیم، یکی از مواردی که ممکن است بین دو ساعت هوشمند تفاوت ایجاد کند، سنسورها است. سنسورهایی نظیر ژیروسکوپ، شتابسنج، قطب نما، تشخیص نور محیط، ضربان قلب و فشارسنج از جمله سنسورهای پرکاربرد در ساعت هوشمند است. پس هنگام خرید یک ساعت هوشمند توجه به سنسورهای موجود در آن برابر با در اختیار داشتن امکانات بیشتر است که باید به آن توجه گردد.
مسئله دیگری که در انتخاب یک ساعت هوشمند تاثیر زیادی دارد، صفحه نمایش است. ساعت هوشمند باید در تمام شرایط، حتی در زیر نور آفتاب هم همراه شما باشد. توجه به حداکثر روشنایی ساعت هوشمند و رزولوشن صفحه باید در هنگام انتخاب یک ساعت هوشمند لحاظ گردد.
شاید خرید ساعت هوشمند در سبد خرید ما یک کالای ضروری نباشد، اما به طور کلی ساعت هوشمند، یک گجت بسیار پرکاربرد است که در اختیار داشتن آن سبب راحتی کار با گوشی موبایل هم میشود. دریافت و حتی پاسخ به پیام ها، دریافت تماس، جستجوی صوتی و ... از جمله ویژگی هایی است که با داشتن یک ساعت هوشمند بدست خواهید آورد. پس ساعت هوشمند را به عنوان یک ابزار تسهیل کننده امور و حتی سرگرم کننده، در لیست خرید خود در نظر داشته باشید.